hekkelt android mobilok-autok 1

Hekkelt android mobilok autók millióihoz tudnak hozzáférni!

A csatlakoztatott autók korában az autógyártók és a külső gyártók versenyeznek az okostelefonok jármű távvezérlőkké alakításában, De a telefonok feltörhetők. És amikor ez megtörténik, akkor hackerek akár át is vehetik az irányítást a jármű felett.

Forrás: m2mzona.hu

Vastag késésben az IoT hálózatok biztonságának a kezelése!

A jelenleginél sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk az IoT hálózatok biztonságának problémakörére – derült ki a San Diegó-i Security of Things World előadásaiból. Az IoT-hálózatban minden mindennel összefügg, tehát a biztonsági szakemberek részéről is holisztikus megközelítésre lesz szükség a helyzet kezeléséhez.

Szabványtervezet az IoT eszközök biztonságáért Forrás: Schönherz Bázis

Szabványtervezet az IoT eszközök biztonságáért

Az IETF (Internet Engineering Task Force) illetékes munkacsoportja és biztonsági szakértői  kidolgoztak egy olyan tervezetett, amelynek célja, hogy szabályozottá tegye az internetképes eszközök frissítését – számol be róla a biztonságportál.

Kiberbiztonság nélkül nincs felelős videomegfigyelés Forrás: netmasters

Kiberbiztonság nélkül nincs felelős videomegfigyelés

A kiberbiztonság folyamat és nem termék! A biztonságra éppen ezért tilos úgy tekinteni, mint egy végső állapotra. Azt kell szem előtt tartani, hogy a biztonsági struktúra folyamatos fejlesztések  eredménye, folyamat,  ami állandóan változik, épül a potenciális fenyegetések  hatására és része a cégkultúrának.

Adatlopás biztonsági kamerákon keresztül? Forrás: https://threatpost.com/malware-steals-data-from-izolált-network-via-security-cameras/128038/

Adatlopás biztonsági kamerákon keresztül?

Az “IR-Jumper” elnevezésű,  rosszindulatú szoftver felhasználható a feltörhetetlennek tartott  air-gapped https://en.wikipedia.org/wiki/Air_gap_(networking) (izolált) hálózati védelem leküzdésére, adatok kinyerésére és vezérlésére. A technika az éjjellátó biztonsági kamerákat és az infravörös LED-eket adó-vevő párosként működtetve, kódolt adat  streameket  továbbíthat és fogadhat  a hálózaton kívülről.