Kiberbiztonság nélkül nincs felelős videomegfigyelés Forrás: netmasters

Kiberbiztonság nélkül nincs felelős videomegfigyelés

A kiberbiztonság folyamat és nem termék! A biztonságra éppen ezért tilos úgy tekinteni, mint egy végső állapotra. Azt kell szem előtt tartani, hogy a biztonsági struktúra folyamatos fejlesztések  eredménye, folyamat,  ami állandóan változik, épül a potenciális fenyegetések  hatására és része a cégkultúrának.

Adatlopás biztonsági kamerákon keresztül? Forrás: https://threatpost.com/malware-steals-data-from-izolált-network-via-security-cameras/128038/

Adatlopás biztonsági kamerákon keresztül?

Az “IR-Jumper” elnevezésű,  rosszindulatú szoftver felhasználható a feltörhetetlennek tartott  air-gapped https://en.wikipedia.org/wiki/Air_gap_(networking) (izolált) hálózati védelem leküzdésére, adatok kinyerésére és vezérlésére. A technika az éjjellátó biztonsági kamerákat és az infravörös LED-eket adó-vevő párosként működtetve, kódolt adat  streameket  továbbíthat és fogadhat  a hálózaton kívülről.

Forrás: 123RF

Orosz nyelvű hackerképző tanfolyam weboldalon

Az elsősorban hitelkártyacsalásokra fókuszáló hathetes orosz nyelvű képzés meglehetősen komolynak tűnik. A hír persze nem örömteli, hiszen a „föld alatti” weboldal kínálata új dimenzióba helyezheti a hackerek felkészítését.