Forrás: https://www.theguardian.com/technology/2016/feb/19/how-safe-is-voice-recognition-fingerprint-id-hsbc

Mennyire biztonságos a hang és ujjlenyomat azonosító?

HSBC lesz az első bank az Egyesült Királyságban, amelyik a telefonos banki rendszerében az ügyfelek számára bevezeti a beszédfelismerő technológiát  és átveszi az ujjlenyomat-szkennereket az okostelefonokból.

Egyedi rezgésünk alkalmas az azonosításunkra? Forrás: http://bitport.hu/tudta-hogy-onnek-is-egyedi-a-rezgese-es-alkalmas-az-azonositasara

Egyedi rezgésünk alkalmas az azonosításunkra?

Egy ujjrezgésen alapuló  biometrikus azonosítási módszerrel kísérleteznek a Rutgers Egyetemen.  A  VibWrite módszer nem tökéletes,  de ígéretes. Az azonosítandó személynek rá kell helyeznie az ujját egy  lapra, amelyen egy vibramotor kelt rezgéseket. Az ujj mindenkinél egyedi és azonosítható módon befolyásolja a rezgések fizikai paramétereit.

Mutasd az arcod, megmondom ki vagy! Vagy még sem….? Forrás. https://www.ifsecglobal.com/a-window-to-more-than-the-soul-ai-research-raises-troubling-questions-about-privacy-profiling-and-wrongful-arrest/

Mutasd az arcod, megmondom ki vagy! Vagy még sem….?

Az Artifical Intelligence ( AI ) kutatások vastag problémákat vetnek fel a profilalkotások megbízhatósága, alkalmazhatósága során, de egyúttal személyiségi jogi, adatvédelmi, kérdések sora is felmerül.

A bizonyító erejű „beszédes arcok”? Forrás: https://www.asmag.com/showpost/23348.aspx

A bizonyító erejű „beszédes arcok”?

Az arc elemzése elárulja a személyiségvonásokat is, így ez akár a bűnüldözés szolgálatába is állítható. Egy izraeli cég  a gyakorlati bevezetést lehetővé tevő számítógépes megjelenítésen és  gépi tanuláson  alapuló technológiát dolgozott ki.

Biometrikus azonosítás a GeoVision FR2020 olvasóval Forrás: GeoVision Hungária Kft

Biometrikus azonosítás a GeoVision FR2020 olvasóval

Egyre szélesebb körben alkalmazzák a Biometrikus megoldásokat. A GeoVision Hungária legújabb arcfelismerő beléptető eszköze (kártya és olvasó) számos funkciót és érdekességet tartogat.

Bankautomata használat biometrikus azonosítással Forrás: biometrikusbelepteto.hu

Bankautomata használat biometrikus azonosítással

A mobilokból már ismerős biometrikus azonosítási technológiákkal felvértezett bankautomatát mutat be a Diebold Nixdorf és a Samsung a júniusi austini Digital Banking konferencián. A rendszer arcfelismerést tenne lehetővé az ATM-eken, hogy felgyorsítsa és kényelmesebbé tegye a pénzfelvételt.

Password versus Biometria: 4:0, avagy ki nevet a végén? Forrás: https://betanews.com/2016/08/24/unsafe-biometrics/

Password versus Biometria: 4:0, avagy ki nevet a végén?

Hiába beszél számos biztonságtechnikai szakértő a biometriáról mint az egyedül üdvözítő  hitelesítési eljárásról  a „több sebből vérző” jelszóval szemben,  a szakma óvatosan közelíti meg a kérdést.

Biometriával erősít a Mastercard Forrás: wirod.com

Biometriával erősít a Mastercard

A Mastercard ez év április 20-án mutatta be a hagyományos chip technológia előnyeit az ujjlenyomat biztonságával egyesítő új generációjú biometrikus kártyáját Dél-Afrikában.