felho-es-titkosítas-borito

Felhő és titkosítás a kiberbűnözés homlokterében

A Cisco legújabb jelentése szerint a kiberbűnözők a felhő alapú megoldások támadása mellett , egyre gyakrabban élnek vissza a titkosítás adta lehetőségekkel a detektáló mechanizmusok megkerülése érdekében.

Forrás: Aspectis Kft

A videó megfigyelőrendszerek jövője – vitaindító

Vajon a video rendszerek a jövőben képesek lesznek e kiszorítani (helyettesíteni) az elektronikus vagyonvédelem olyan nélkülözhetetlen területeit mint a behatolás védelem, a beléptetés szabályozás, a tűzjelzés, áruvédelem stb. A szerző véleménye szerint feltétlenül.

Forrás: hwsw.hu

Az Azure újdonsága kép és arcfelismerésben

A Microsoft ütemesen fejleszti saját felhős szolgáltatáskínálatát, a napokban kép- és arcfelismerő rendszer kapott fontos frissítést. Utóbbi élesben is bevethető, külső fejlesztők számára kínál olyan technológiákat, amelyek eddig csak a legnagyobbak számára volt elérhető.

Heuresis HBI-120Forrás: securityinfowatch.com

Hordozható, egy darabból álló, backscattering technológiájú röntgenfelvevő

A Heuresis HBI-120 (1) a világ első, egy darabból álló backscattering röntgenfelvevője, egyike azon eszközöknek amelyek eredményesen segítik a hatóságok munkáját vám- és határvédelem, a kábítószer- és a bombakeresés, a VIP személyek biztonsága szempontjából kritikus fontosságú helyzetekben.

FlatScan30Forrás: ZandZ Kft

Hordozható röntgenkészülékek – elhagyott táskákhoz, műtárgyakhoz vagy gázvezetékekhez

A fixen telepített, zárt alagutas csomagvizsgáló röntgengépek mellett – a technológia fejlődésének köszönhetően – megjelentek a kisméretű, hordozható röntgenberendezések is. Az elsősorban biztonsági célra fejlesztett mobilröntgenek egyre könnyebbek és egyszerűbbek, de ami a legfontosabb, mind nagyobb és nagyobb felbontású képeket készítenek az átvilágított tárgyakról.

Forrás: Aspectis Kft

Itt a Milestone idei első kiadása!

A Milestone 2018 február 20-án tette elérhetővé első 2018-as Release-ét az XProtect 2018 R1-et. Röviden a verzió legfontosabb újdonságai: privát maszkolás, DLNA támogatás II, egy klikkes telepítés, Legacy Device Pack.

Forrás: ALFA Digital Kft

Fókuszban az Uniview – Hangsúly a minőségen!

2017 májusa óta vezeti az ALFA Digital Kft. kereskedelmi részlegét Faragó István. Az eltelt időszakban a cég dinamikus nyitását érzékelhetjük a piacon. Tevékenységük videó megfigyelőrendszerek import disztribúciója, forgalmazása, nagykereskedelme. Ezen belül is kiemelt helyen áll az Uniview márka kizárólagos disztribúciója.

Forrás: PCworld

Légi irányítási drónkövető technológiát tesztel a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy elkezdték tesztelni a világ első légi irányítási drónkövető és biztonsági megoldását.A cég közleménye szerint a repülőgépek védelmére tervezett megoldás innovatív 4G és IoT technológián alapszik.

Forrás: hírstart

Biometrikus bankolási tendenciák, alkalmazások, kockázatok

Egyre több pénzügyi intézmény dönt úgy, hogy a banki azonosításhoz használatos PIN-kódokat és az SMS-es megerősítést, kiváltja biometrikus azonosítási módszerekkel Az ujjlenyomat, arckép, írisz stb. alapján ügyfél-azonosítást végző rendszerek persze nem jelentenek tökéletes védelmet a kiberbűnözéssel szemben.

Forrás: Masco Kft

A felbontásban nincs határ! 8 MP-s kamerák a PROVISION-ISR kínálatában

Pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy a videomegfigyelő-rendszerek által biztosított kép minősége, ilyen gyors és látványos fejlődének indul. A technológia fejlődése ugyanakkor dübörgő ütemű, hiszen napjainkban már nem kevesebbről, mint 8 megapixel felbontással üzemelő, rendszerekről is beszélhetünk a PROVISION-ISR kínálatában

Forrás: Aspectis Kft

Open platform technológia a videómegfigyelés jövője

Az analógia hasonló, mint ahogyan kezdetben az Apple az App Store-ral, majd a Google a Google Play-jel felrobbantotta a mobiltelefon piacot. ….Ma már több száz beágyazott alkalmazás és ezzel együtt megoldás áll rendelkezésünkre a különböző végfelhasználói igények kielégítésére.

Forrás: amazon.com

Minek nevezzelek? Az Amazon Cloud Cam Indoor Security kamerája

A ”kamerák már a spájzban vannak” alkalmazhatnánk a már klasszikus filmtörténeti szállóigét, hiszen a videotechnika is beszállt az intelligens háztartások kegyeiért folyó harcba. Az Amazon az Internetes áruházak legnagyobbika is benevezett a versenybe az Amazon Cloud Cam Indoor Security Camera költői néven nevezett kompakttal.

Forrás: www.kaspersky.com/blog

Az információ biztonsági tudat hiánya a vállalkozásoknál

Az informatikai biztonsági tudatosság hiánya okozza az egyik legnagyobb fejtörést a vállalkozásoknak világszerte – derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös kutatásán. A kutatás kimutatta, hogy majd’ minden tizedik (12%) alkalmazott van tisztában a vállalati számítógépes biztonsági protokollal.