Holttérmentes megfigyelés - GeoVision FishEye kamerák Forrás: https://geovision.shop.hu/termekek/geovision-ip-kamerak/fisheye-kamerak/

Holttérmentes megfigyelés – GeoVision FishEye kamerák

Nagy alapterületű helységek megfigyelése esetén ajánlott a GeoVision 5,0Mpixel FishEye kameráját telepíteni. Ezek az úgynevezett panorámakamerák 360° látószögben minden részletet láthatóvá tesznek a megfigyelt területről.

Kiberbiztonság nélkül nincs felelős videomegfigyelés Forrás: netmasters

Kiberbiztonság nélkül nincs felelős videomegfigyelés

A kiberbiztonság folyamat és nem termék! A biztonságra éppen ezért tilos úgy tekinteni, mint egy végső állapotra. Azt kell szem előtt tartani, hogy a biztonsági struktúra folyamatos fejlesztések  eredménye, folyamat,  ami állandóan változik, épül a potenciális fenyegetések  hatására és része a cégkultúrának.

Intellio - dinamikus fejlesztésekkel az ARH csapatában Forrás: Intellio Kft

Intellio – dinamikus fejlesztésekkel az ARH csapatában

Az  Intellio mint kiemelkedő teljesítményű hazai fejlesztő nem ismeretlen az olvasóink számára,  tudjuk, hogy 2005-ben alapították fiatal magyar szakemberek, azzal a céllal, hogy a szakmába szinte úttörőként fejlesszenek intelligens IP kamerákat. Ugyanakkor az utóbbi időszakban a szaksajtó nyilvánossága keveset hallott a cégről, mi ennek az oka? Wolf Richarddal a cég Belföldi Értékesítési Vezetőjével beszélgetünk.

Nyílt napok az iQAlarmnál Forrás: LDSZ

Nyílt napok az iQAlarmnál

A vezeték nélküli rendszerek eladása az elmúlt időszakban 5%-ról 40%-ra nőtt és az előrejelzések szerint ez csak fokozódik. A gyártó cég képviselőivel találkoztak az LDSZ szakembereivel Lengyelországban.

Fokozódó veszélyben a bank automaták Forrás: bitport.hu

Fokozódó veszélyben a bank automaták

Az automatákat érő támadások minősége javul, mennyisége növekszik, és mind gyakoribb a hálózaton keresztüli manipuláció – számol be erről, az Europol és a Trend Micro jelentése.

Adatlopás biztonsági kamerákon keresztül? Forrás: https://threatpost.com/malware-steals-data-from-izolált-network-via-security-cameras/128038/

Adatlopás biztonsági kamerákon keresztül?

Az “IR-Jumper” elnevezésű,  rosszindulatú szoftver felhasználható a feltörhetetlennek tartott  air-gapped https://en.wikipedia.org/wiki/Air_gap_(networking) (izolált) hálózati védelem leküzdésére, adatok kinyerésére és vezérlésére. A technika az éjjellátó biztonsági kamerákat és az infravörös LED-eket adó-vevő párosként működtetve, kódolt adat  streameket  továbbíthat és fogadhat  a hálózaton kívülről.