Forrás: doreydesigngroup

A legbiztonságosabb webshopok között élen, az ipkameradiszkont.hu

A Google 2018-ban újabb változtatásokat vezet be, amelyek jelentős hatással lesznek a rangsorolási algoritmusokra, ezáltal webshopok forgalmára és eredményére is. “Nem biztonságos” figyelmeztetés kerülhet azokra a weboldalakra, amelyek nem titkosított kapcsolaton keresztül kommunikálnak a látogatók böngészőjével.

Forrás: shutterstock

Okoskamera sebezhetőség

Több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okoskameránál, amelyet főként babamonitornak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre használnak.

Forrás: endgadget.com

SikurPhone – mobiltelefon teljes körű titkosítással

A SikurPhone egyrészt garantált hacker-biztos védelmet nyújt a gyártói ígéretek szerint, a rajta tárolt adatok pedig akkor is titkosítva maradnak, ha a telefonnak netán lába kél. Igaz, csak kizárólag a gyártó által jóváhagyott alkalmazások telepíthetők fel a készülékre.

Forrás: hwsw.hu

Az Azure újdonsága kép és arcfelismerésben

A Microsoft ütemesen fejleszti saját felhős szolgáltatáskínálatát, a napokban kép- és arcfelismerő rendszer kapott fontos frissítést. Utóbbi élesben is bevethető, külső fejlesztők számára kínál olyan technológiákat, amelyek eddig csak a legnagyobbak számára volt elérhető.

Forrás:  © English Russia

Trafipax drón az oroszoknál

Az oroszok közlekedési csodafegyvere hosszú kilométereken át képes követni az autóst úgy, hogy az észre sem veszi. Küszöbön a mozgókamerás traffipax? Így aztán tényleg kivédhetetlen lesz a sebesség túllépés szankcionálása.

Forrás: Axis Communications

Átfogó hálózati eszközkezelő megoldást fejlesztett az Axis

Az Axis Communications bejelentette átfogó eszközkezelő megoldását, amely könnyű, költséghatékony és biztonságos felügyeletet biztosít a védelmi hálózat valamennyi eszközére. Az AXIS Device Manager nevű eszközkezelő megoldással minden fontosabb telepítés és operatív feladat egy felületről menedzselhető.

Forrás: markets.businessinsider.com

Ígéretes jövőkép a video felügyelet piacán

A video felügyelet világméretű piaca ígéretes jövő előtt áll a kereskedelmi, a közigazgatási, a szállítási és a lakossági szektorban. Az előrejelzések szerint a növekmény 2023-ra eléri 39,3 milliárd USD-t, átlagosan évi 9,3% növekedéssel számolva a 2018-2023 közötti periódusban.

Forrás: LDSZ Kft

Versenyképes kedvező JABLOTRON listaárak

Megérkezett az LDSZ Kft. raktárába az első Jablotron szállítmány, mely a JABLOTRON 100 rendszer minden fontosabb elemét megfelelő mennyiségben tartalmazza. Jó hír a telepítők számára, hogy a piaci elemzéseink alapján versenyképes, kedvező listaárakat alakítottunk ki.

Forrás: PCworld

Légi irányítási drónkövető technológiát tesztel a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy elkezdték tesztelni a világ első légi irányítási drónkövető és biztonsági megoldását.A cég közleménye szerint a repülőgépek védelmére tervezett megoldás innovatív 4G és IoT technológián alapszik.

Forrás: amazon.com

Minek nevezzelek? Az Amazon Cloud Cam Indoor Security kamerája

A ”kamerák már a spájzban vannak” alkalmazhatnánk a már klasszikus filmtörténeti szállóigét, hiszen a videotechnika is beszállt az intelligens háztartások kegyeiért folyó harcba. Az Amazon az Internetes áruházak legnagyobbika is benevezett a versenybe az Amazon Cloud Cam Indoor Security Camera költői néven nevezett kompakttal.

Forrás: origo.hu

Lopások a ferihegyi reptéren

Egy este három bőröndöt is kifosztottak a Liszt Ferenc repülőtéren – állítják a panaszosok. Mondhatnók: Íme a murphi törvények eklatáns példája, hiszen a napokban számoltunk be a reptér EU-s vizsgálatáról aminek az eredménye a kiváló biztonsági minősítés lett.

Forrás: www.kaspersky.com/blog

Az információ biztonsági tudat hiánya a vállalkozásoknál

Az informatikai biztonsági tudatosság hiánya okozza az egyik legnagyobb fejtörést a vállalkozásoknak világszerte – derül ki a Kaspersky Lab és a B2B International kutatóintézet közös kutatásán. A kutatás kimutatta, hogy majd’ minden tizedik (12%) alkalmazott van tisztában a vállalati számítógépes biztonsági protokollal.

Forrás: Skycourt

A reptér biztonsága kiemelkedő Budapesten

Kiválóan megfelelt Magyarország legnagyobb nemzetközi légikikötője, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az Európai Bizottság biztonsági ellenőrzésén. Az Uniós rendeleten alapuló szigorú vizsgálaton a polgári légi közlekedés védelmét szolgáló szabályok betartását vizsgálták.