Forrás: computerworld.hu

Kínának kémkedhetnek amerikai gyártmányú drónok?

Az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma szerint az amerikában működő, kínai tulajdonú DJI Science and Technology drónjai fontos infrastrukturális és egyéb megfigyelt adatokat szolgáltatnak ki a kínai kormánynak.

Forrás: optotune.com

Szemlencsék a fókuszban – forradalmi változások az optikákban?

A hagyományos optika olyan szilárd üveg vagy műanyag lencséken alapul, amelyek előre és hátra mozognak a fókuszálás vagy a zoomolás során. Van azonban egy nagyon régi, de teljesen máskép működő sikeres optikai rendszer : a szem, amely a görbületével fókuszál.

Forrás: hvg.hu

Moon a lebegő beltéri biztonsági kamera lakásokhoz

A Moon beltéri biztonsági kamera segítségével 360 fokban Full HD képminőségben nézhetjük át a szobát, a készülék képes automatikusan abba az irányba fordulni, amerről hangot hallott. A legmeglepőbb tulajdonsága viszont az, hogy lebeg.

Csantavári Tivadar és Matkó CsabaForrás: LDSZ KFT

IQALARM a debreceni MÁV-nak?

Az SzVMSzK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vizsgaelnökének és szakmai szakértőjének, Csantavéri Tivadar úrnak megtisztelő meghívására az LDSZ munkatársai a MÁV debreceni biztonsági szakembereivel ismertették meg az LDSZ Kft. SATALARM termékcsaládjának új tagját, az iQALARM vezeték nélküli okos riasztórendszert.

Forrás: https://www.theguardian.com/technology/2016/feb/19/how-safe-is-voice-recognition-fingerprint-id-hsbc

Mennyire biztonságos a hang és ujjlenyomat azonosító?

HSBC lesz az első bank az Egyesült Királyságban, amelyik a telefonos banki rendszerében az ügyfelek számára bevezeti a beszédfelismerő technológiát  és átveszi az ujjlenyomat-szkennereket az okostelefonokból.

Forrás: http://jogaszvilag.hu/rovatok/szakma/bekamerazott-munkahelyi-mosdok

Szóval akkor szabad!? – Bekamerázott munkahelyi mosdók

Nem valósítja meg a tiltott adatszerzés bűntettét az, aki mozgásérzékelős, felvételek készítésére alkalmas kamerát szerel fel a munkahelyén, a kft. női mosdójában azért, hogy az ott történteket rögzítése – a Kúria eseti döntése. Hogy hogyan is!?