A legfrissebb hálózati igényekre talált választ a D-Link

A DGS-1510 smart switchek újdonságot jelentenek a piacon, hiszen a 16,24 és 48 Gigabites port, valamint a két Gigabit SFP port mellett, két 10G SFP+ porttal is bővítették az eszközöket. A 10GB stack portok egyszerre hat azonos termékcsaládhoz tartozó switch között képesek 40Gbps stack sávszélességet biztosítani.

A smart switchek egyszerű kezelhetőségének kihasználása mellett akár 288 port is egyetlen, nagysebességű fizikai egységben működhet az újítás eredményeként, ráadásul a menedzselhető modellek árához képes jelentősen olcsóbb megoldást kínál.

Minden hálózatban előnyös

A 10G SFP+ portok nagysebességű szerverkapcsolatot tesznek lehetővé kisebb céges hálózatoknál. A csatlakoztatott számítógépeknél megnövekszik a sebesség, jelentősen nagyobb lesz hálózat terhelhetősége. Az új termékcsalád tagjai nagy, strukturált hálózatokban is be tudják tölteni a hozzáférési szint és a gerinchálózat közötti kapcsolat szerepét, uplink kapcsolattal bíró gerinchálózati eszközként is használhatók, ha a DGS-1210 termékcsalád tagjaihoz hasonló smart switchek kerülnek alkalmazásra hozzáférési szinten.

  • a 10G port rezes kábelekkel is használható vagy SFP+ átalakítókkal optikai üvegszálas hálózat végződtetésére
  • a 24 porttal rendelkező modell Power over Ethernet tápellátására is képes
  • VoIP telefonok, IP-kamerák és Wi-Fi hozzáférési pontok tápellátáshoz kiváló megoldást kínál hálózati kábelen keresztül a DGS-1510-28P
  • a PoE modell 30 watt leadására is képes (IEEE 802.2at PoE+ szabvány)

 

DGS-1510 smart switchek legfőbb funkciói:

  • 16, 24 vagy 48 10/10/1000 Mbps Ethernet port
  • 24 PoE port (DGS-1510-28P)
  • 2x SFP és 2x SFP+ port minden switchen
  • Több menedzsment interfész, parancssor alapú SSH menedzsment
  • D-LinkGreen 3.0 technológia
  • Védelem a hálózati hurkok által okozott leállásokkal szemben (Loopback detection)
  • DHCP szerver screening

A régebbi típusú stackelhető smart switchekhez képest kétszer több a statikus routing útvonal, a QoS sorok száma, a bővített MAC címtartomány, a RAM és flash memória, a csomag puffer már a menedzselhető switchek alkalmazási területeihez ér fel, de menedzsmentje nem bonyolult. A hozzáadott két SFP+ porttal a switch akár 140 Gbps teljes backplane sávszelességet is elérhet, ráadásul D-Link igyekezett megtartani az újítások beépítése mellett a kedvező árat, a 16 portos modell 60 000 Ft-os nettó áron már elérhető.

Sokoldalú Layer 2 és Layer 3 funkciók

Minden DGS-1510 switch támogatja az port mirroring, IGMP snooping, spanning tree, valamint Link Layer Discovery Protocol (LLDP) funkciókat. A Loopback detection automatikusan ismeri fel a hálózati hurkokat és kikapcsolja a vonatkozó portokat. DGS-1510 támogatja a statikus routingot a hálózat hatékonyságát szolgáló szegmentálás érdekében. Az új switchek IPv6 kompatibilisak, és támogatják az ACL/QoS és IMPB for IPv6, MLD snooping funkciókat. IPv4-IPv6 és IPv6-IPv4 átjátszóként is használhatók a kettős stackelési lehetőség révén.

Egyszerű és bonyolultabb eszközökkel is menedzselhető

Akár egyszerű böngészőből is elvégezhető a DGS-1510 menedzsmentje, de a switchek a D-View 6.0 hálózati-menedzsmentalkalmazást, a command line interfészt (CLI) konzol porton vagy TELNET-en keresztül is támogatják, SSH-n keresztül pedig titkosítható a text alapú menedzsment.

Kapcsolódó cikkek:

User Certified 2014: Hálózatok felhasználói szemmel konferencia

Milyen előnyöket nyújt a telepítőnek az IP alapú videomegfigyelő-rendszer?

D-Link – Aspectis disztribúciós megállapodás

 

Forrás: D-Link Magyarország

 

Vélemény, hozzászólás?