Forrás: GeoVision H. Kft

GeoVision „kukucska” rejtett kamerák

A GeoVision UNP és UNFE „kukucska” kamerái széleskörűen használhatóak fel olyan megfigyeléseknél, ahol rejtve szeretnénk tudni a kamerákat. Illetve olyan esetben, ha a kérés az, hogy a megfigyelő rendszer titokban maradjon, de felmerülhetnek akár esztétikai szempontok is.

AV-TECH a nagy visszatérő az LDSZ kínálatában Forrás: LDSZ KFt

AV-TECH a nagy visszatérő az LDSZ kínálatában

2017. május elejétől elérhetők az AV-TECH HD-TVI termékei az LDSZ Kft. kínálatában. Az elmúlt évek során a Gyártó termékei jelentős fejlesztésen estek át úgy külcsín (design), mint „belbecs” (technológia/szolgáltatás) tekintetében.

Bosch video alapú integrált megoldások a héjvédelmi és határvédelmi projektekben Forrás: Bosch biztonságtechnika

Bosch video alapú integrált megoldások a héjvédelmi és határvédelmi projektekben

A gyorsan változó biztonsági és védelmi igények kiszolgálásában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a videós képalkotáson alapuló, élőerős védelmet kiszolgáló megfigyelő rendszerek. Ebből a szempontból a szinte leggyakrabban előkerülő kültéri védelmi igény a héjvédelmi alkalmazások: ipari objektumok és kritikus infrastruktúra elemeinek külső védelmi vonalai, nagy kiterjedésű területek, határvédelmi feladatok ellenőrzése.

http://www.homeinfo.hu/4K-s IP CCTV kamerák a Hanwha Techwin kínálatában Forrás Hanwha Techwin Europe

4K-s IP CCTV kamerák a Hanwha Techwin kínálatában

Olybá tűnik, a 4K megoldások feltartóztathatatlanul törnek előre; mit nekünk tárhely és hálózati terhelés! A Hanwha Techwin is piacra dobta a Wisenet P család új, 4K-s (UHD) kameráit.

Beszámoló a GeoVision Hungária Kft közterületi térfigyelés konferenciájáról Forrás: GeoVision Hungária Kft

Beszámoló a GeoVision Hungária Kft közterületi térfigyelés konferenciájáról

Október 20-án, egy 11. kerületi szálloda konferenciatermében rendezte meg a GeoVision Hungária Kft. aktuális szakmai képzését. A program a közterületi térfigyelő rendszerek jogi, szakmai elméleti és gyakorlati témáit dolgozta fel, kiegészítve a vezeték nélküli hálózatok tervezési és üzemeltetési tudnivalóival.

Integrált biztonsági rendszer a közbiztonság szolgálatában Tatabányán -beszélgetés Molnár Tamás közbiztonsági tanácsnokkal Forrás: Molnár Tamás

Integrált biztonsági rendszer a közbiztonság szolgálatában Tatabányán -beszélgetés Molnár Tamás közbiztonsági tanácsnokkal

Az egyre inkább terjedő biztonsági integrált rendszerek lehetőséget nyújtanak arra, hogy végre településeken is valódi integrált rendszerről beszélhessünk, amely nemcsak a kamerarendszereket, hanem a behatolásvédelmi , a tűzvédelmi, valamint a beléptető rendszereket is egységes felületen kezeli, megkönnyítve ezzel a polgári védelmi szolgáltatást is. Erre tesznek kísérletet Tatabányán.

Három új Axis beltéri kamera irodák, ker. egységek számára Forrás: Aspectis Kft

Három új Axis beltéri kamera irodák, ker. egységek számára

Az Axis Communications három új modellel bővítette M10-es sorozatát, melyeket kisebb kereskedelmi egységeknek, irodáknak számára ideális felhasználásra. A kamerák HDTV 1080p felbontással, vezeték nélküli Ethernet kapcsolattal, memóriakártya-foglalattal rendelkeznek, támogatják a végponton történő tárolást, valamint az IR LED-del történő hatékony megvilágítást éjjel-nappal egyaránt.

A kisváros és a világszínvonalú CCTV harmóniája Forrás: : LDSZ Kft

A kisváros és a világszínvonalú CCTV harmóniája

Ritka, de mint a megvalósult példa is tanúsítja, nem lehetetlen, hogy maga a közösség veti fel és fogadja el, biztonsága növelése érdelében bizony elkél egy térfigyelő rendszer. Kozármislenyben pontosan ez történt.

Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái

Kevés fénynél is jól látnak a Canon új hálózati biztonsági kamerái

A Canon Europe két új, gyenge fényviszonyok melletti használatra tervezett hálózati biztonsági kamerát mutatott be. Mindkét modellt beltéri használatra tervezték, a VB-M50B típus egy polcra, asztalra helyezhető biztonsági kamera, VB-H651V jelzésű társa pedig plafonra rögzíthető dómkamera kivitelben készül.

Bemutatkozik a D-Link Vigilance terméksorozat és SIP program!

Bemutatkozik a D-Link Vigilance terméksorozat és SIP program!

A D-Link Vigilance kamera portfólió professzionális, funkciókkal teli, HD minőségű videó megfigyelő megoldás, mely könnyen telepíthető, egyszerű és költséghatékony. A terméksorozat olyan kamerákból áll, melyek különböző környezeti és megfigyelési igényeknek képesek megfelelni.

AHD 2.0. FULL HD analóg vonalon (forrás: http://www.homesecurityhq.com.au)

AHD 2.0. FULL HD analóg vonalon

Az AHD 2.0 – AHD-H, avagy 2MP AHD – már nem világújdonság, de azért még nem is mindennapi jelenség. Főként azért, mert a rögzítése csak mostanság vált megoldhatóvá. AHD-H kamerák már 2015 második felétől elérhetők a magyar piacon, de a rögzítési megoldások (DVR) csak az elmúlt egy-két hónapban kezdtek megjelenni.