Forrás: computerworld

Az elektronikus aláírás jelentősége

A szerződések betartatásának egyik alappillére, hogy az azt kötő felek bármikor szembesíthetők legyenek vállalásaikkal, amihez pedig hitelesen igazolni kell őket. Az évszázados hagyományokra visszatekintő aláírás elektronikus formája sokkal megbízhatóbbá tette a folyamatot.

Forrás: Veol

Arcfelismerő rendszer a tokiói olimpián

A növekvő terrorkockázatot szem előtt tartva, a japán hatóságok arcfelismerő rendszert alkalmaznak majd a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia versenyhelyszínein, a beléptetés kapcsán.

Forrás: https://www.theguardian.com/technology/2016/feb/19/how-safe-is-voice-recognition-fingerprint-id-hsbc

Mennyire biztonságos a hang és ujjlenyomat azonosító?

HSBC lesz az első bank az Egyesült Királyságban, amelyik a telefonos banki rendszerében az ügyfelek számára bevezeti a beszédfelismerő technológiát  és átveszi az ujjlenyomat-szkennereket az okostelefonokból.

Forrás: Finy Petra

Arcfelismerő használata a Duna Arénás beléptetésnél?

A Duna Arénába történő beléptetés kapcsán természetesen biztonsági kamerákat is használnak és arcfelismeréses adatbázist, nem igazán átlátható jogosítványok alapján, amin aztán átmenetileg fennakadt Finy Petra újságíró.

A fejlett piacok helyzete a felhőszolgáltatásokkal – Csak óvatosan! Forrás: http://bitport.hu/meg-a-fejlett-piacokon-sem-mindenki-igyekszik-a-felhobe

A fejlett piacok helyzete a felhőszolgáltatásokkal – Csak óvatosan!

Egy német felmérés vizsgálta a cégek felhőhasználatának az indítékait és mértékét. A cégek alig több mint harmada gondolkodik elsődlegesen nyilvános felhőszolgáltatásban, a közismert anyagi előnyei ellenére is. Az adatvédelmi aggályokkal közel egyenértékű az adatok fölötti kontroll iránti igény.

Hordozható tárgyvizsgáló röntgenek alkalmazási területei Forrás: ZandZ Kft

Hordozható tárgyvizsgáló röntgenek alkalmazási területei

A hordozható röntgenkészülékeket a hetvenes évek második felében kezdték el alkalmazni a rendvédelmi és tűzszerész egységek. A gyorsan és bárhol bevethető mobilröntgenek kifejlesztését a pokolgépes robbantásos merényletek egyre növekvő száma, mindenképpen indokolta.  

Új jelszókövetelmények az USA-ban - felhasználóbarát, biztonságos Forrás: dbiz. hu

Új jelszókövetelmények az USA-ban – felhasználóbarát, biztonságos

Új, továbbfejlesztett jelszókövetelmények várhatóak az USA-ban, megváltoztatva az eddigi szokásokat és a hozzájuk kapcsolódó, kellemetlenségeket. Bár az iránymutatások csak a szövetségi ügynökségekre nézve kötelezőek, világszerte érinteni fogja az internethasználókat.

Password versus Biometria: 4:0, avagy ki nevet a végén? Forrás: https://betanews.com/2016/08/24/unsafe-biometrics/

Password versus Biometria: 4:0, avagy ki nevet a végén?

Hiába beszél számos biztonságtechnikai szakértő a biometriáról mint az egyedül üdvözítő  hitelesítési eljárásról  a „több sebből vérző” jelszóval szemben,  a szakma óvatosan közelíti meg a kérdést.

Forrás: priton.hu

A nyomtató is komoly biztonsági kockázat lehet

A legtöbb cég számára  a nyomtató biztonsági vakfolt. Ha az illetéktelen felhasználó hozzáfér egy hálózatra kapcsolt nyomtatóhoz, eszközkonfigurációkra, hálózati információkra és felhasználói adatokra bukkanhat.

Biometriával erősít a Mastercard Forrás: wirod.com

Biometriával erősít a Mastercard

A Mastercard ez év április 20-án mutatta be a hagyományos chip technológia előnyeit az ujjlenyomat biztonságával egyesítő új generációjú biometrikus kártyáját Dél-Afrikában.

A világ első hőkamerás okostelefonja a CAT-tól Forrás: http://www.catphones.com/en-gb/news/press-releases/optiolabs-and-cat-phones-partner-to-provide-enterprise-grade-security-to-the-flagship-cat-s60

A világ első hőkamerás okostelefonja a CAT-tól

A holnap  markában … A  világ új  perspektívában nyílik meg   a forradalmian új  Cat S60-on keresztül. Egyesítve  a  CAT  telefonok  robusztus  felépítését az OptioLabs legújabb innovációival jött létre  az okostelefonok  kombináltfogója, amely sokoldalúsága és robusztussága mellett kézközelbe hozza  a láthatatlan thermo világot.